Wat is een rouwboeket?

Het overlijden van een persoon uit je persoonlijke omgeving is een moeilijke en verdrietige tijd. Hierbij wordt veel stilgestaan bij de overledene en diens leven op aarde. Een mooi gebaar om respect en liefde te tonen aan deze persoon is het rouwboeket. Lees verder en vind uit wat een rouwboeket precies is.

Respect tonen

Wanneer er een dierbaar persoon is overleden, is het fijn wanneer deze op een respectvolle manier herdacht kan worden. Een rouwboeket is namelijk een prachtige manier om het verhaal van deze persoon te vertellen en om afscheid te nemen van deze persoon. Het is meer dan enkel een paar mooie bloemen en kan dus betekenis geven. Door in gesprek te gaan met de bloemist, kan deze achterhalen wat voor persoon de overledene was door te praten over diens hobby’s, karakter, enzovoort. Op deze manier kan de bloemist deze woorden vertalen in bloemen en met een diepliggende gedachte bloemen uitzoeken voor de overleden persoon.

Beperkt houdbaar

Een boeket is een prachtig gebaar tijdens een rouwdienst. De bloemen worden trapsgewijs gebonden en zijn op verschillende manieren worden gemaakt. In tegenstelling tot een rouwstuk, wordt er bij een boeket geen oasis gebruikt. Dit houdt in dat de bloemen geen watertoevoer hebben en zodoende maar beperkt houdbaar zijn. Deze boeketten worden daarom in veel gevallen zes tot twaalf uur houdbaar bij een temperatuur van 16 tot en met 18 graden. Indien de temperaturen hoger of lager zijn kan de houdbaarheidstijd verschillen. De boeketten worden om deze reden bijna altijd op de dag van de begrafenis of crematie gebruikt.

Vertel het verhaal met een rouwboeket

Toon je respect en liefde aan een overledene uit jouw omgeving middels een prachtig rouwboeket. Ga in gesprek met de bloemist en stel samen een boeket samen waarbij gevoelens zijn omgezet in sprekende bloemen.