Hoe realiseer ik duurzame inzetbaarheid van mijn medewerkers?

Helaas is ziekteverzuim een veel voorkomend probleem. Door allerlei oorzaken kan een medewerker langdurig niet beschikbaar zijn. Als werkgever zit je hier niet op te wachten. Dit is dan ook één van de redenen dat duurzame inzetbaarheid hoog op de agenda staat bij veel ondernemingen. Maar hoe realiseer je eigenlijk duurzame inzetbaarheid van je medewerkers? Veel ondernemers worstelen met deze vraag. Daarom geven wij je in dit artikel een aantal tips om te zorgen voor vitale medewerkers. Benieuwd wat deze tips zijn? Lees dan snel verder en ontdek de mogelijkheden die er zijn voor jou als ondernemer!

Geef medewerkers de ruimte om zich vitaal te voelen

Positiviteit op de werkvloer is enorm belangrijk. Een positieve werknemer zal zich in veel gevallen namelijk minder snel ziek melden dan een werknemer die voornamelijk negatieve gevoelens heeft bij je onderneming. Daarom is het als ondernemer belangrijk dat je er alles aan doet om zelf positief te zijn en je werknemer ruimte geeft om zich ook zo te voelen. Dit heeft ook met vitaliteit te maken. Laat medewerkers lekker maar ook gezond eten op de werkvloer. Geef ze ruimte om genoeg lichamelijke beweging te hebben, zeker wanneer medewerkers heel de dag achter een bureau zitten. Dit zijn allerlei aspecten die belangrijk zijn als je duurzame inzetbaarheid van je medewerkers wilt realiseren.

Maak een duidelijk plan!

Wanneer je als ondernemer aan de slag wilt gaan met duurzame inzetbaarheid, kan het soms lastig zijn om hier een duidelijk plan voor op te stellen. Tegenwoordig zijn er veel specialisten te vinden die zich bezig houden met vitaliteit onder werknemers. Huur daarom eens een specialist in op het gebied van vitaliteit en laat hem jouw organisatie onderzoeken. Vanuit hier kun je een doelgericht plan opstellen om de duurzame inzetbaarheid van je medewerkers te verbeteren. Uiteindelijk hebben hier zowel de werkgever als werknemer profijt van!